Kledinginzameling Moldavië

Aanstaande zaterdag, 21 april, wordt er van 9.00 tot 11.30 uur in het atrium van De Uitkijk weer kleding ingezameld voor Oost-Roemenië en Moldavië.

 

 

Zie ook het eerdere nieuwsbericht van 7 april; nu is het bijna zover!

 

Daar is nog steeds behoefte aan tweedehands kleding, vooral voor de weduwen, wezen en ouderen. Zij hebben geen mogelijkheden om hun leefsituatie te verbeteren en zelf nieuwe kleding te kopen.

 

Bovendien is er behoefte aan kleurpotloden en buitenspelmaterialen voor een kinderkamp; dit mogen allemaal gebruikte spullen zijn.

 

Daarom ons verzoek om aanstaande zaterdag kleding en andere spullen af te geven voor deze actie.

 

Waaraan behoefte is:

-Zomer- en winterkleding, ook schoeisel.

-Wat schoon is en goed genoeg om nog een tijd gedragen te kunnen worden.

-Schoeisel per paar aan elkaar vast gemaakt.

-Verpakt in schone en afgesloten (grijze “KOMO”) huisvuilzakken.

-Kleding en schoeisel bij voorkeur apart verpakt.

-Kleurpotloden en buitenspelmaterialen.

 

Wij hopen dat u zoveel komt brengen dat wij over moeten werken om het uit te pakken, sorteren en in dozen in te pakken. Wilt u hierbij helpen dan kan dat tussen 9.00 en ca. 12.30 uur, ook voor een gedeelte van die tijd. U kunt zich hiervoor opgeven bij Liesbeth of Gert-Jan van der Vegte, telefoon 0182-522393 of via een e-mail naar vandervegtewxs.nl.

 

Waar de kleding en andere spullen naartoe gaan?

Deze gaan naar een baptistenvoorganger in Roemenië, die dorpen in de provincie Moldavië, rondom de stad Iasi bezoekt. Tijdens en na evangelisatie deelt hij daar kleding uit aan de armen. De kleurpotloden, buitenspelmaterialen en een deel van de kinderkleding wordt gebruikt voor kinderevangelisatiekampen voor kinderen uit achterstandswijken.

 

Voorganger brengt kleding rond

 

Kinderkamp in “nieuwe” kleren

 

Blijde ontvangers

 

Nog meer blijde ontvangers