Leiderschapsavond groot succes

Op de eerste leiderschapsavond hebben we naar een toespraak van Bill Hybels gekeken met de titel: Leiderschapsbrillen. Hybels noemde er vier: de bril van passie, de mensenbril, de bril van prestatie en de nalatenschapsbril.

 

 

Aan het einde van zijn betoog benadrukte hij het grote belang van leiderschap voor een gezonde organisatie.


Leiders zijn er niet om hun eigen positie te beschermen, maar om hun medewerkers in beweging te krijgen, van A naar B.  Daarbij is het noodzakelijk om de mens met al zijn talenten en tekortkomingen te zien en deze neer te zetten op de juiste plek in de organisatie en vervolgens te leiden naar B. Een gepassioneerd leider kan ervoor zorgen dat de prestaties binnen een team met maar liefst 40% toeneemt! Wow!


Een passie start vaak door een droom of een frustratie. Waar droom jij van? Of waar ben jij gefrustreerd over? Wie weet roept God jou om hier iets mee te gaan doen. En als je je passie al weet: weet je nog wat jouw motivatie voor jouw passie was of is? En hoe vol van passie ben je nog?


Na Hybels’ toespraak zijn we in groepjes uit elkaar gegaan om te praten over wat ons persoonlijk had aangesproken. Er is vooral veel gepraat over waar onze passie nu ligt en hoe we ervoor kunnen zorgen dat we vol van passie blijven zodat we ook met passie leiding kunnen geven. En nee, er waren niet alleen maar leidinggevenden op deze avond…. er waren mensen die het gewoon interessant vonden om te horen, iemand had collega’s van buitenaf meegenomen, er waren mensen van het leiderschapsteam, mensen uit verschillende bedieningen. Ontzettend leuk!


Je bent van harte uitgenodigd voor de tweede leiderschapsavond op 9 juni. Om 19.45 uur staat de koffie klaar en om 20.00 uur beginnen we met het programma. We maken zo snel mogelijk de nieuwe onderwerpen bekend!


Wil je je nu al opgeven? Dat kan via jolandadejager29@gmail.com.


Hartelijke groet,

TEAM GLS | Alwin, Edith, Kees, Jolanda, Ab