Nieuws van Unie-ABC

De Unie-ABC (Baptisten‑ & CAMA‑Gemeenten) stuurt regelmatig een nieuwsbrief naar alle aangesloten gemeenten.

Je kunt jezelf aanmelden voor de nieuwsbrief op www.unie-abc.nl (links onderaan). Normaal gesproken plaatsen wij de nieuwsbrieven niet op onze website maar deze keer willen we de onderwerpen toch graag met jullie delen.

Jeugdtrends 2022: echte verbinding belangrijk

‘Echte verbinding in tijden van crisis’: dat is de boodschap van de Jeugdtrends 2022. Met de Jeugdtrends krijgen christelijke jeugdwerkers ondersteuning voor hun werk met jongeren. Het document wordt jaarlijks opgesteld na gesprekken met deskundigen en vertegenwoordigers binnen het kerkelijk jeugdwerk en met jongeren zelf. Op die manier wordt een beeld geschetst van ontwikkelingen op het gebied van maatschappij, relaties en geloof. Ronald van den Oever, de adviseur jeugdwerk van Unie-ABC, was hier opnieuw bij betrokken. Bekijk de Jeugdtrends op de website van de Unie-ABC.

Project van de maand

Geen grotere hoop voor een door oorlog geteisterd land dan het Evangelie. Dat zeggen migranten vanuit Baptisten-, CAMA- en andere kerken uit het Midden-Oosten. Zij ondersteunen lokale evangelisten in hun land van herkomst om Jezus zichtbaar te maken te midden van alle duisternis. Een evangelist krijgt €100 per maand als gedeeltelijke ondersteuning en €25 per maand voor werkkosten. Intussen zijn op deze manier al negen evangelisten in zeven steden aan het werk. We danken God voor dit prachtige werk!

In februari is Mosterdzaad Zending in het Midden-Oosten ‘project van de maand’. Bidt en helpt u mee? Meer informatie op de website van de Unie-ABC.