Binnen twee jaar de Bijbel klaar

Heb je altijd al eens de Bijbel helemaal willen lezen maar ben je er niet toe gekomen? Verlang je ernaar om meer te leren over de Bijbel en hoe God Zich daarin openbaart, maar zie je een lange studie niet zitten? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

 

 

Met ‘Binnen twee jaar de Bijbel klaar’ (afgerond tot B2J) lees je in twee jaar de hele Bijbel door. In twee weken lees je aan de hand van een leesrooster één of meerdere Bijbelboeken, die vervolgens op een cursusavond verder worden uitgewerkt en toegelicht. Er is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen over dat Bijbelboek. Daarna wordt er extra informatie gegeven over de auteur, de achtergrond, belangrijke thema’s die je helpt de Bijbel beter te begrijpen. Het is een geweldige manier om samen met een groep de Bijbel in twee jaar tijd te bestuderen.

Plaatsen beschikbaar

Groep 8 heeft de cursus vorige maand afgerond. Groep 9 zal medio 2019 de cursus afronden. 

Nieuwe cursisten kunnen in september instromen. Er wordt gestart met een introductieavond voor nieuwe cursisten op 3 september 2018. 

Praktisch

De cursusavonden zijn op maandagavond in De Uitkijk en zijn van 20.00-22.00 uur. Uiteraard is het de bedoeling dat je alle avonden aanwezig bent. 

De lessen worden momenteel gegeven door Jan Granneman, Wim Mulder en Peter Vellekoop.

Behalve het voorbereiden van het te bespreken Bijbelboek zit er geen ‘huiswerk’ bij. Evenmin worden er examens o.i.d. afgenomen.

De totale cursus biedt Parousia aan voor € 65. Zijn de kosten een bezwaar, dan kan hierover gesproken worden.

Bij het afronden van de volledige cursus ontvang je een certificaat.


Enkele reacties van cursisten:

Vooral vragen en opmerkingen zetten je aan tot denken

Verrijkend om eindelijk eens de hele Bijbel gelezen te hebben, soms was een avond te kort!

 

Voor meer informatie: Peter Vellekoop (pc.vellekoop@gmail.com).