Maatregelen rondom het Corona-virus

De Evangelische Gemeente Parousia Zoetermeer neemt haar verantwoordelijkheid in het bestrijden van het COVID-19 virus. Wij volgen de algemene richtlijnen van het RIVM en treffen maatregelen om ervoor te zorgen dat we veilig en verantwoord kunnen functioneren als gemeente. 

Ons gebouw De Uitkijk is helemaal aangepast zodat we met gepaste 1,5m afstand van elkaar gebruik kunnen maken van het gebouw. De Uitkijk is een groot gebouw en heeft een zeer goede ventilatie, de lucht wordt maximaal afgezogen (geen recirculatie).

Afhankelijk van de actuele regels van de overheid en de omstandigheden stellen wij een veilig maximum vast voor het aantal bezoekers in De Uitkijk. Vooraf aanmelden voor de zondagochtenddienst is verplicht. Wanneer het geldende maximale aantal aanmeldingen is bereikt, zal het aanmeldingsformulier gesloten worden.

Het leiderschapsteam heeft tevens een protocol opgesteld waarin we beschrijven hoe we handelen wanneer we melding ontvangen van een besmetting met COVID-19 bij een van onze gemeenteleden. Het protocol kun je hier vinden.

De belangrijkste regels op een rij:

Hieronder staan alle berichten van onze gemeente rondom het corona-virus en de maatregelen.

Corona-maatregelen

Kledinginzameling opgeschort

In verband met de beperkingen ten gevolge van het Corana-virus gaat de kledinginzameling op 4 april a.s. niet door.

Echter, in Roemenië en Moldavië blijft behoefte aan onze overtollige kleding en schoeisel en aan (gebruikte) kleurpotloden en buitenspelmaterialen.

De bedoeling is de inzameling later in het jaar te houden. Daarom vragen wij u onverminderd apart te leggen wat u ter beschikking wilt stellen.

Waaraan behoefte is:
-    Zomer- en winterkleding, ook schoeisel.
-    Wat schoon is en goed genoeg om nog een tijd gedragen te kunnen worden.
-    Schoeisel per paar aan elkaar vast gemaakt.
-    Verpakt in schone en afgesloten (grijze “KOMO”) huisvuilzakken (om geuroverdracht te vermijden zo kort mogelijk voor inlevering afsluiten).
-    Kleding en schoeisel bij voorkeur apart van elkaar verpakt.


Indien u thuis geen opslagruimte hebt kunt u de zakken, wanneer u De Uitkijk bezoekt, NAAST de trap in het atrium zetten (niet ervoor en ook niet boven de bibliotheek).