Kledinginzameling Moldavië

De winter gaat en de lente komt eraan. Tijd om de garderobe weer eens kritisch te beoordelen en kleding te vervangen.

 

 

Helaas kent niet iedereen die luxe. In Roemenië en Moldavië is nog steeds behoefte aan tweedehands kleding, vooral voor de weduwen, wezen en ouderen. Zij hebben geen mogelijkheden om hun leefsituatie te verbeteren.

De baptistenvoorganger in Roemenië, waar elk jaar kleding naar toe gaat, bezoekt dorpen in de provincie Moldavië, rondom de stad Iasi. Tijdens en na evangelisatie deelt hij daar kleding uit aan de armen. Een deel van de kinderkleding wordt gebruikt voor kinderevangelisatiekampen voor kinderen uit achterstandswijken.

 

Voor die kinderkampen is ook behoefte aan kleurpotloden en buitenspelmaterialen zoals tennis-/badminton rackets (ballen/shuttles erbij?). Deze hoeven niet nieuw te zijn; halve potloden zijn ook welkom.

 

Baptistenvoorganger gaat uitdelen

 

Kinderkamp in “nieuwe” kleren

 

Voor hen doe je het

 

Sorteren in uitdeelpakkettenMaar dan moet er wel iets uit te delen zijn; daarom zijn uw kleding, kleurpotloden en spelmaterialen voor ons van groot belang.

 

Op zaterdag 21 april zal er tussen 9.00 en 11.30 uur in de Uitkijk weer kleding en speelgoed ingezameld worden voor Oost-Roemenië (provincie Moldavië) en voor het land Moldavië zelf.

 

Wij vragen u de tijd te nemen en kleding apart leggen voor degenen die geen nieuwe kleding kunnen kopen? En wilt u, indien u zich dat kunt veroorloven, daarbij royaal zijn?

 

Waaraan behoefte is:

 

  • Zomer- en winterkleding, ook schoeisel.
  • Wat schoon is en goed genoeg om nog een tijd gedragen te kunnen worden.
  • Schoeisel per paar aan elkaar vastgemaakt.
  • Verpakt in schone en afgesloten (grijze “KOMO”) huisvuilzakken. (Om geuroverdracht te vermijden zo kort mogelijk voor inlevering afsluiten.)
  • Kleding en schoeisel bij voorkeur apart verpakt.
  • Kleurpotloden en buitenspelmaterialen.

 

Op 21 april zal van 9.00 tot ca. 12.30 uur uitgepakt, gesorteerd en weer ingepakt worden. Vele handen maken licht werk en als u wilt meehelpen kunt u zich opgeven bij Liesbeth of Gert-Jan van der Vegte, telefoon 0182-522393 of via een e-mail naar vandervegtewxs.nl.