Thema oktober

Zoals aan het begin van het seizoen al is gecommuniceerd, zal dit jaar in het teken staan van discipelschap. Elke maand heeft een subthema dat een onderdeel van het discipelschap uitlicht.

 

 

<link https: www.parousiazoetermeer.nl external-link-new-window internal link in current>Lees hier meer over het jaarthema.


Het thema voor oktober is "Huwelijk, gezin en relaties". Discipelen kennen Jezus en maken Hem bekend. 

 

Relaties

Relaties zijn belangrijk. Vaak als we het over relaties hebben, denken we aan liefdesrelaties. Maar er zijn ook andere relaties, denk aan relaties binnen het gezin, op het werk en op het sportveld.

 

Relaties vragen om liefde, trouw, toewijding, passie en intimiteit. Zelfs op het werk speelt soms (gepaste) intimiteit een rol. Denk daarbij aan het delen van bijvoorbeeld verdriet met een collega.

 

Van alle relaties staat de huwelijksrelatie het meest onder druk. Tegenwoordig bestaan relaties in meerdere vormen en maten. Zo spreekt men van een vaste relatie, een losse relatie, een platonische relatie, een open relatie, een langeafstandsrelatie, een lat-relatie, een seksrelatie, een one-nightstand relatie, het romantische huwelijk en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

 

Thema oktober

Het Woord van God is voor een christen de enige maatstaf als het gaat om relaties, in de maand oktober zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:

 

1 okt. – Timothy Kok over ‘God als de God van het verbond’
8 okt. – Ab Goldberg over ‘Een goed huwelijk’
15 okt. – Ab Goldberg over ‘De aanval op het huwelijk’
20 okt. – Ab Goldberg, doopdienst, onderwerp m.b.t. de doop
29 okt. – Jenet van Uffelen – ‘Gods werk door de generaties heen’